14 Nisan 2012 Cumartesi

Sansürlenen Yaşama Ufak Bir Okan Bayülgen Eki...



Açıkcası bunun üzerinde bir kaç gündür düşünüyorumda televizyonlarda uygulanan sansürün hayatımıza girişi aslında annemizle hamama giderken kimsenin sen erkeksin diye geri çevirmediği çağlarımıza dayanıyor.O dönemlerde hangimiz ne anlama geldiğini bilmediğimiz kelimeleri kullandığımız için ağzımıza biber sürülmekle tehdit edilmedik ki ? 
Ben pek anlayamıyorum bu durumu ufakken babamızın yanında amcalara ''pipi '' göstermekle büyüdük ama gösterdiğimizi söylemeye çalışınca hemen hııı ! diye uyarıldık.Televizyonda da durum bu şekilde herkes otuz yıl kadın ya da erkek görmemiş gibi sevişirken sıkıntı yok ama ağzımızdan bok,göt,fuck,seks vb.kelimeler çıkınca çatt ! 
Çoğu kimselere hiç anlamadığım nedenlerden aykırı gelen mantığımla bu zırvalığa son vermek için RTÜRK kaldırılmasının aslında tek çözüm olduğunu düşünüyorum hehh bazı zeka seviyesiyle bizleri şaşkınlık içinde bırakan arkadaşlar laaann o zaman porno yayını bile yaparlar deyişini duyar gibiyim.
İşte tam olarak bunu anlatmak istiyorum bırakın yayınlasınlar en azından barbie bebeklerden tahrik olmazlar bırakın yayınlasınlar ki 16 yaşındaki kıza onlarca kişi tecavüz etmesin yine boşa söylüyorum bunları çünkü bir bok değişmez hepimizin beyninde toplum tarafından yerleştirilen oto-kontrol sistemi var istesek bile yapamayız,yapamazlar.
Zaten söyleyeceğimiz kelimeleri düşünürken görünmeyen ahlak süzgeçlerinden geçerek en kabul edilebilir şekilde ağzımızdan çıkıyor.İnterneti bile DNS ayarlarını değiştirerek kullanıyoruz neden ? sırf sansür denilen illetten en azından hayatımızın belli bir alanından çıkarıp özgür olmak için.Son olarak Go and Fuck RTÜRK ! ! !


''Muhteşem Yüzyıl'' diye bir dizi tarihmizi Okan Bayülgenin lafıyla Dallasa çevirmişken susan RTÜRK Okan Bayülgene verdiği program saatlerinde belgesel yayınlama cezası ile aslında ne kadar aptal bir kuruluş olduğu bilmem kaçıncı defa kanıtlamıştır.
Durun nasılda unuturum bizlere ''ceza'' olarak izletilen belgeselerin faydasını nasıl gözardı edebilirim ki ?
Mesela 1999'da ay tutulması gerçekleşecekmiş heytt bee kesin teleskopumu alıp bu anı kaçırmamalıyım.
Tüm bu zırvalıkların yanı sıra Okan Bayülgenin 6 Kasım 2011'den bu yana yayınlanan konulara bakın RTÜRK'ün yayınladıkları yanında işe yaramaz gelebilir ama ne yapalım artık : 

-Uyuşturucu Sorunu
-Kadına Şiddet
-Atanamayan Öğretmenler
-Organ Bağışı ve Organ Nakli
-2002 Yılındaki N.Ç Davası
-Atatürk
-Mimari
-Konut,Emlak
-UFO
-Maya Takviminin Bitişi
-Paralel Evren
-Boşanma
-Alışveriş
-Hetroseksüelliğin Akıbeti
-İktidarsızlık
-Sezaryan
-İşaret Dili
-Bloglar,Bloggerlar
-Paranoya
-Paradoks
-Sofra Adabı
-Öldürmek
-Giyinmek
-Çay
-Kanser

Günümüzde rayting kaygısı olmadan bu kadar çok işe yarar program yapan bir adamın Muhabbet Kralı programına ceza vererek ne yapmaya çalıştıklarını anlayan varsa benide aydınlatabilir mi ? 

3 yorum:

  1. harika yazı! her kelimesine katılmaktayım.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür etmekle birlikte sen anlayabildin mi sansür denilen zımbırtıyı yoksa badem bıyıklı abilere mi sormak gerek ?

    YanıtlaSil
  3. Anlamak ne mümkün, elbette onlara sormak gerek..
    Zira, badem bıyıklı abiler, ellerinde taze bademleriyle televizyonun karşısında keyifle kendi belgesellerini izliyorlar.. Kendi yaratmaya çalıştıkları dünyayı..

    YanıtlaSil